Snel en effectief dakcoating spuiten in Rijkerswoerd?

Direct een gratis en vrijblijvende offerte? Neem contact op!

Bel nu direct 06 14864524

Siliconen dakcoatings spuiten Rijkerswoerd

Wat is siliconen dakcoating

Siliconen is een van de ingrediënten in siliconen dakcoatings. Siliconen worden gemaakt in een fabriek, waar zand wordt bewerkt tot siliconen. Daarna worden de siliconen gemengd met polyester. Polyester is een soort plastic. Siliconen dakcoatings bestaan dus uit siliconen en een plastic basis. Dit mengsel lijkt op kit dat ook gebruikt wordt in bijvoorbeeld badkamers. Siliconen hechten goed op allerlei soorten ondergrond. Dit maakt het siliconenmengsel zeer geschikt om te gebruiken als dakcoating. Door het vermogen van siliconen om zich goed te hechten, hoeft uw oude dakbedekking niet verwijderd te worden. Daarnaast zijn de dakcoatings zeer goed in het afstoten van water en zijn ze erg hittebestendig. Een siliconen dakcoating spuiten Rijkerswoerd is dus een milieuvriendelijke en efficiënte methode om uw dak te renoveren. Hierna kan het dak weer jarenlang mee. Bij RV Schilderwerken leveren u graag deze service.

Meer weten? Bel dan nu met Dakcoatings Rijkerswoerd

Bel nu direct 06 14864524


Siliconen dakcoatings spuiten Rijkerswoerd vormt een egale laag over uw oude dakbedekking heen. Wij brengen de siliconen aan in sprayvorm, waardoor wij een naadloos eindresultaat creëren. Onze coatings hebben een hoge viscositeit. Dit zorgt ervoor dat de coating goed hecht aan de huidige dakbedekking. Nadat de coating is uitgehard, vormt het een waterdichte en hittebestendige laag. De coatings hebben een lange levensduur, in tegenstelling tot traditionele dakbedekkingen zoals bitumen. Een siliconen dakcoating is dus een duurzame oplossing voor uw dakbedekking!

Voordelen siliconen dakbedekking

 • Naadloos
 • Permanent waterdicht.
 • Niet brandbaar
 • Volledig UV-bestendig
 • Isolerend en dampdoorlatend.
 • Corrosiewerend (op metalen daken).
 • Geen verwijderings- en afvoerkosten.
 • Hoge warmtewering & energiebesparing.
 • Hogere opbrengst zonnepanelen door reflectie en lage dak temperatuur
 • Vraag vrijblijvend uw offerte.
  Bel nu direct 06 14864524
  Volg ons:

Waarom siliconen dakcoating spuiten Rijkerswoerd


Siliconen dakcoatings zijn nog relatief nieuw. In Nederland wordt deze techniek nog weinig gebruikt. Wij bieden siliconen dakcoatings spuiten Rijkerswoerd aan omdat wij bij RV Schilderwerken vooruitstrevend willen zijn. De dakcoatings vormen een duurzame oplossing op meerdere vlakken. De dakcoatings gaan jarenlang mee en de coatings zijn zeer duurzaam. Ook hoeft de oude dakbedekking niet verwijderd te worden, waardoor u geen kosten betaalt voor het afvoeren van het afval. De siliconen dakcoatings in spuitvorm hechten goed aan uw huidige dak zonder dat er eerst een primer aangebracht hoeft te worden. Dit houdt in dat het dak alleen maar schoongemaakt hoeft te worden voordat de coating wordt aangebracht. Met siliconen dakcoatings spuiten Rijkerswoerd maakt u de meest duurzame, efficiënte en milieuvriendelijke keuze. Deze keuze is, zoals alle klussen via RV Schilderwerken, natuurlijk ook goed is voor uw portemonnee. Wij rekenen namelijk nooit te veel. Wij rekenen geen voorrijkosten en wij werken enkel met producten van de allerhoogste kwaliteit. We vinden het belangrijk dat u altijd contact met ons kunt opnemen. Daarom zijn wij 24/7 telefonisch bereikbaar. Bij ons kunt u altijd een vrijblijvende offerte opvragen voor het opspuiten van uw siliconen dakcoating. Wij leveren altijd 100% kwaliteitsgarantie en onze professionals staan klaar om uw dak op deze nieuwe manier waterdicht en duurzaam te maken!

Wat zijn de voordelen van siliconen dakcoatings spuiten

Er zitten meerdere voordelen aan het kiezen voor siliconen dakcoatings Rijkerswoerd. Siliconen zijn waterafstotend. De coatings vormen daardoor een laag die goed bestand is tegen water. De coatings zijn duurzaam, hittebestendig en isolerend. De isolerende werking komt doordat zonlicht gereflecteerd wordt door de coating, waarmee het uw huis koel houdt in de zomer. Siliconen coatings isoleren beter dan traditionele dakbedekkingen. Wat ook bijdraagt aan de isolerende werking is dat de coating naadloos wordt aangebracht, doordat het in een egale laag op het dak wordt gespoten. Dit gladde eindresultaat zorgt ervoor dat er geen warme kan ontsnappen door de naden van de dakbedekking, wat normaal gesproken wel het geval is.

Er zitten nog meer voordelen verbonden aan het kiezen voor een siliconen dakcoating spuiten Rijkerswoerd. Naast isolerend en waterafstotend, zijn de coatings ook erg snel droog. De coating wordt vlug aangebracht in sprayvorm. De dakbedekking hardt daarna snel uit: na vier uur is de coating volledig uitgehard en al na één uur is de coating regenbestendig. Tevens zijn siliconen coatings UV-bestendig, wat ze ideaal maakt voor gebruik buitenshuis. Deze moderne vorm van dakbedekking hecht moeiteloos op verschillende oppervlakken door de hoge viscositeit. Daardoor kunnen siliconen dakcoatings Rijkerswoerd bovenop uw huidige dakbedekking worden aangebracht, zonder dat uw oude dakbedekking eerst verwijderd moet worden. Bij RV Schilderwerken bent u altijd aan het juiste adres om uw dak weer isolerend en waterafstotend te maken.

Wilt u siliconen dakcoatings ? Bel voor offerte 06 14864524

Energiebesparende werking van siliconen dakcoatings

Een siliconen dakbedekking werkt energiebesparend, doordat de siliconen zonlicht reflecteren. Dit maakt de coatings ideaal om te gebruiken op uw dak in combinatie met zonnepanelen. Zonnepanelen leveren op warme dagen minder rendement dan op koelere dagen. Dit komt doordat daken vaak een donkere kleur hebben, waardoor warmte vastgehouden worden. Op zomerse dagen verhit dit de zonnepanelen, wat leidt tot een lagere opbrengst. Siliconen dakbedekkingen zijn de ideale oplossing om dit rendementsverlies van zonnepanelen op warme dagen tegen te gaan. Siliconen dakcoatings zijn wit van kleur, waardoor het dak meer zonlicht reflecteert op zomerse dagen. Het dak blijft koel, de temperatuur van de zonnepanelen blijft lager en het

Energiebesparende werking van siliconen dakcoatings Rijkerswoerd

Naast voordelen die wij hierboven hebben benoemd, willen wij graag uitlichten dat een siliconen dakbedekking energiebesparend werkt. Dit heeft te maken met het feit dat siliconen zonlicht reflecteren. Hierdoor zijn siliconen dakcoatings ideaal om te gebruiken in combinatie met zonnepanelen op uw dak. Het is bekend dat zonnepanelen op warme dagen minder rendement leveren. Daken hebben vaak een donkere kleur. Donkere kleuren houden warmte vast. Op zomerse dagen draagt dit bij aan het verwarmen van de zonnepanelen, wat dus leidt tot een lagere opbrengst. Siliconen dakbedekkingen zijn de ideale oplossing om dit rendementsverlies van zonnepanelen tegen te gaan. De kleur van siliconen dakcoatings is wit, wat ervoor zorgt dat het dak meer zonlicht reflecteert op zomerse dagen en dus koel blijft. De temperatuur van de zonnepanelen blijft lager en het rendement ligt hoger. Dit is de manier waarop siliconen dakbedekkingen energiebesparend werken.

Er is nog een tweede mechanisme waardoor siliconen dakbedekkingen energiebesparend werken. De witte coating houdt uw pand koel in de zomer, waardoor de temperatuur binnen minder hoog oploopt. U hoeft de airco minder vaak aan te zetten. De energierekening aan het einde van het jaar zal hierdoor een stuk lager uitvallen. In de winter werkt dit precies de andere kant op: warmte blijft behouden in het gebouw. Daardoor hoeft de verwarming minder vaak aan. Als eindresultaat zult u zien dat de energierekening lager is. Dit komt allemaal door de energiebesparende werking van siliconen dakcoatings.

Hoe werkt siliconen dakcoatings spuiten Rijkerswoerd


Siliconen dakcoatings kunnen op meerdere manieren op uw dak worden aangebracht, bijvoorbeeld met een kwast en rollers of met behulp van UV-straling. Bij RV Schilderwerken gebruiken wij een derde methode: siliconen dakcoatings in sprayvorm. Met ons spuitsysteem brengen wij de coating in een egale laag aan bovenop uw huidige dakbedekking. De dakcoating kan worden aangebracht op bijvoorbeeld een dak van pvc, van bitumen of van metaal. De oude dakbedekking hoeft dus niet eerst verwijderd te worden, wat een groot voordeel is van dit soort coatings. De siliconen coating vormt een egale laag op het dak met een naadloos effect. Hierdoor zijn de coatings ook geschikt om gaten in uw huidige coating te repareren. Tevens kunnen wij met het aanbrengen van een tweede laag dakbedekking uw huidige coating herstellen.

De coatings zijn zeer waterbestendig, zelfs op een plat dak waarop af en toe water blijft staan. Siliconen dakcoatings spuiten Rijkerswoerd is dus de meest waterdichte oplossing. Dit soort coatings hebben ook een sterk isolerende werking, waardoor uw dak een consistente temperatuur behoudt gedurende de dag en tijdens het jaar. Op de lange termijn draagt dit bij aan de levensduur van het dak. Siliconen dakcoatings spuiten Rijkerswoerd is dus een zeer duurzame en efficiënte manier om uw dak nu en in de toekomst bestendig te maken tegen allerlei weersomstandigheden! Wij willen u deze service graag leveren. Bij RV Schilderwerken zijn wij altijd bereikbaar; neem dus wanneer het u uitkomt contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Ons werkgebied


Woont u niet in Rijkerswoerd maar net daar buiten?

Ook dan helpen wij u met de coating van uw dak.
Bijvoorbeeld in Arnhem, Westervoort, Duiven, Zevenaar, Velp, Elst, Rijkerswoerd, Elden, Oosterbeek, Rozendaal .en omgeving
Wat klanten vertellen over RV Schilderwerken.

20 beoordelingen met een gemiddelde score van 5.0

Wilt u uw dak laten coaten? Bel voor offerte 06 14864524